Airco Service


In de moderne auto is een airco of klimaatregeling bijna niet meer weg te denken. Daar de warmte in een auto die in de zon staat of rijdt, flink kan oplopen (vaak zelfs tot ver boven de buitentemeratuur) is er geen ander auto-accessoire dat meer comfort biedt aan bestuurder en passagiers.

Onderhoud
Hoewel airconditioning en Automatic (Electronic) Climate Control onderhoudsarme systemen zijn, is het noodzakelijk ze jaarlijks te laten controleren op dichtheid en werking. Zo voorkomt u dat uw auto-airco het plotseling (bijv. tijdens uw zonnige vakantie) laat afweten.

Voordelen Auto-airco
Minder stress, ook onder extreme omstandigheden
vooral een hogere concentratie en daardoor meer veiligheid tijdens het rijden.
Airconditioning biedt niet alleen in de zomer uitkomst; in de herfst en winter zijn de ramen sneller ontwasemd (goed zicht) en blijft het interieur droog.
Ramen kunnen gesloten blijven, waardoor de stroomlijn van de auto gewaarborgd blijft. Op die manier ondervindt u geen last van dampen, verkeers- en windlawaai.

Ombouw
Onze overheid streeft een beleid na, waarbij CFK's zoveel mogelijk uitgebannen worden. Voor de aircosystemen houdt dat in, dat er al jaren een productieverbod geldt voor het koelmiddel R12 en dat nieuwe auto's vanaf 1995 voorzien moeten zijn van een systeem dat gebruik maakt van het R134a koelmiddel. Nu het koelmiddel R12 van de markt verdwenen is (handelsverbod vanaf 1 oktober 2000), (service- en onderhoudsverbod per 1 januari 2001) kan zo'n oud aircosysteem niet meer gevuld worden. De oplossing, waarvoor u bij ons bedrijf terecht kunt is het ombouwen van het aircosysteem naar een R134a-systeem. Onze chef werkplaats zal u graag nadere informatie verstrekken.

Reinigen
Na verloop van tijd kan een aircosysteem wat muf gaan ruiken. Dit wordt veroorzaakt door bacteriegroei in de hoekjes en gaatjes van de lamellen van de koelradiator en leidingen achter het dashboard. Dit kunt u verhelpen door het aircosysteem door ons te laten reinigen. 

U bevind zich hier: Reparatie & Onderhoud Airco controle